18 Ekim 2016 Salı

Gümüş Kolye, Yüzük Parlatma

925 ayar Gümüş Takılar neden Kararır ?
Gümüş doğası gereği kararan bir madendir. Kararmayan gümüş takı sahtedir. Ya da kaplama yapılmıştır. Gümüş bir çok nedenle kararır.
Gümüş takı üzerindeki kararmanın sebebi, havadaki hidrojen sülfür ve yumurta gibi bazı yiyeceklerde bulunan kükürttür.Gümüş takılar oksijenle dolayısıyla havayla temas ettikçe oksitlenir ve kararır. Ancak bir gümüş yüzük ve ya kolyenin bu şekilde kararması 2 seneye yakın bir süreçte olur.
Peki bazen yeni satın aldığımız gümüş yüzükler 2-3 ayda kararmaya başlar bu neden olur?
Gümüş oksijen dışında parfüm, insan teri, su, deterjan ile temeas ettikçe kararması hızlanır. Özellikle insan terindeki tuz miktarı bu süreci hızlandırır. Gümüş takı bazen takıldığı bölgede alerjik reaksiyon üretebilir ancak temelde gümüşün insan sağlığına zararı yoktur.

925 ayar Gümüş Takı Nasıl Parlatılır

Gümüş takılalarınızı bir çok basit yöntemle parlatabilirsiniz. Basit yöntemler; Kurşun kalem silgisi ile gümüş takılarınız silerek parlatabilirsiniz ya da gümüş temizleme bezi ovalayarak gümüş yüzüklerinizi parlatabilirsiniz. Yine Sigara külü ile ovalayabilir ya da diş macunu ile fırçalayabilirsiniz. Bunlar basitçe kendinizin deneyebileceği yöntemlerdir.
Biraz daka kompleks bir temizleme içinse ; Suyun bir litresine bir yemek kaşığı çamaşır sodası ve bir kaşık sofra tuzu katılarak, emaye bir kap içinde hazırlanmış çözelti, kaynar sıcaklığa getirilir. Kabın dibine alüminyum bir tabak konulur. Bunun üzerine her tarafının çözelti içinde kalmasına dikkat edilerek gümüş eşya yerleştirilir. Üç dakika kaynatılır. Sonra gümüşler sıcak suda durulanır. Gümüşler temiz ve parlak hale gelir. Burada elektro-kimyasal bir reaksiyon meydana gelmekte, soda-tuz çözeltisi elektrolit görevi yapmaktadır. bir kap içerisine 5 ltre su ve 5 gram siyanür konulur kaynama noktasına gelince içine temizlenecek gümüş konur 20 saniyede istenilen parlaklık elde edilir
Diğer gümüş takı parlatma yöntemleri için gümüş kolye nasıl parlatılır

6 Ekim 2016 Perşembe

Gümüş Erkek Yüzük Çift Başlı Kartal ve Tuğralı Modern Sade Gümüş Yüzükler

Gümüş Erkek Yüzük: 925 ayar gümüş erkek yüzüğün ortalama ağırlığı 10 gr, üst kasa genişliği 1 cm` dir, oksit karartmalar bulunan erkek yüzük üzerinde çift başlı kartal figürü, yanlarında ise Osmanlı Tuğrası yer almaktadır.